Wat is je dienst of product en op wie richt jij je?

Annelies de Vreeze

Annelies de Vreeze

Ik ben natuurgeneeskundig therapeut, aura-reader en healer. Ik behandel mensen met allerlei gezondheidsklachten – bijvoorbeeld Lyme-klachten, allergieën of burn-out. Ik werk met bio-resonantie en allergietherapie (de NAET-methode).

Bij mensen met burn-out of psychische klachten pas ik reading en healing toe vaak ook in combinatie met bioresonantietherapie. Met reading en healing  kijk ik in het energieveld waar blokkades zitten. Dat klinkt abstract maar ik kijk met mensen mee naar waar mensen zich vast voelen zitten. Door m’n vermogen tot reading kan ik heel gericht vragen naar bepaalde periodes of personen, waarvan ik zie dat die met het probleem te maken hebben. Als we de juiste plek gevonden hebben, help ik  clienten met behulp van ademtechnieken om daar een vrij gevoel  te brengen. Dit zijn m’n “Adem je vrij sessies.”

Ik gebruik verschillende technieken, afhankelijk van de persoon en de hulpvraag. De bioresonantie en allergietherapie zijn technieken die toepasbaar zijn voor mensen van alle leeftijden. De ademtechnieken zijn toepasbaar voor mensen vanaf vroeg 20 bijvoorbeeld, die zich in werksituaties, in de maatschappij, gaan begeven en daar de druk van gaan ervaren. Ik krijg ook veel vrouwen als klant die zich vrijmaken van  benauwenissen uit het verleden, die zich gaan losworstelen van de beperkingen die ze ervaren in hun huwelijk. Ik zie het ook als hulpmiddel bij de emancipatie van de vrouw.

Het kan veranderingen brengen in relaties, waar de partner natuurlijk ook aan moet wennen. Dat kost tijd. Soms zitten er dan ook grote pauzes tussen de behandelingen. Ik vind het heel interessant om te zien hoe het zich ontwikkelt bij mensen. Soms sta ik versteld hoe mensen elkaar vandaag de dag nog kunnen beperken in hun vrijheid bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijke ontwikkeling maar ontzettend leuk om te ontdekken als de grenzen kunnen worden opgerekt en er nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Vertel in het kort je ondernemersverhaal.

Ik ben 5 jaar geleden begonnen. Ik raakte m’n baan kwijt. Daar was ik wel blij om want ik zat zelf bijna tegen een burn-out aan. Ik was al een tijdje bezig met opleidingen op gebied van natuurgeneeskunde, energetische healing en coaching en in de leer bij de Noord-Amerikaanse medicijnman, dus ik heb het moment gegrepen. De medicijnman had me naast traditionele geneeswijzen geïntroduceerd in de bioresonantie-methode en ik ben daar een opleiding voor gaan doen. Ik had nu alle tijd om stage te lopen. In het jaar dat ik begon heb ik een advertentie geplaatst bij BUUV. Om vaardigheid te krijgen met de bioresonantiemethode heb ik mensen eerst mensen uitgenodigd voor een gezondheids test – nog geen behandeling alleen een test – en vandaaruit bleven mensen komen. Toen dat ging lopen, huurde ik praktijkruimte in Haarlem-Noord. Nu heb ik ruimte in het Ripperda-complex.

Wat wil je graag bereiken met je bedrijf?

Meer bewustwording. De reguliere geneeskunde blijkt ook niet alle antwoorden te hebben.  Mijn uitnodiging is: kijk eens wat verder. Je hoeft niet alles te kunnen begrijpen, want daarmee zet je jezelf ook vast. Ik vind het fijn om te merken dat ik mensen met bioresonantie en allergietherapie kan helpen, die veel hebben uitgeprobeerd en daarin zijn vastgelopen. Bij de behandeling van allergieën werk ik bijvoorbeeld niet met diëten of voedingssupplementen. Met behulp van bioresonantie kan ik determineren waarom voeding minder goed wordt opgenomen. De Naet-allergietherapie is een zachte behandeling, die werkt met een drukpunt-behandeling op de rug. Het geeft een soort “reset”, waardoor de  stress-reactie op de gedetermineerde stof verdwijnt.

Het geeft me ook veel voldoening om mensen te helpen met de Adem je Vrij sessie. Ik vind het mooi om te zien als mensen zich kunnen bevrijden uit pijnlijke situaties die zich in het verleden hebben afgespeeld en waardoor ze zich nog gevangen voelen.

Wat is je belangrijkste les als ondernemer?

Ik heb moeten leren aanvaarden dat de klantenstroom (en dus de verdiensten) een eigen dynamiek heeft. In tijden dat m’n bedrijf weer wat stil valt, ga ik weer nieuwe wegen zoeken om te verdienen. Zo heb ik ook ooit aan Social Deal meegedaan met een aanbod van aurareading en massages. Daar komen veel mensen op af en door de hoeveelheid mensen voor met name aurareadings heb ik veel nieuwe dingen in het readen ontdekt. Ik heb me ook aangemeld bij een Amerikaanse hulplijn als adviseur. Ik hou daarin van de meest bizarre dingen en geniet van wat voor mogelijkheden en talenten ik van mezelf tegenkom als ik zoiets aanga.

En ook boek ik dan weer succesen:  via Social Deal kreeg ik cliënt, die bij een overheidsinstelling werkt, waardoor ik een wat grotere opdracht kon aanbieden. Grotere werkgevers hebben vaak ook een potje om hun werknemers weer op weg te helpen met een coachingtraject. Dat noem ik een preventie verzuim traject. Dat is een combinatie van bioresonantie therapie en Adem je Vrij sessies. Geen ellenlange trajecten want met enkele sessies zijn er ook al goede resultaten te zien.

Voor iedereen werkt het ondernemerschap anders natuurlijk. Bij mij werkt het zo dat het m’n klanten zijn geweest die me steeds op nieuwe ideeën hebben gebracht. Luister dus naar je klanten, wat hun behoeftes en hun vragen zijn. En volg daarin je eigen interesse. Het ondernemerschap betekent aan de weg timmeren en doorzetten.

Hier vind je de website van Annelies: www.nugezondheid.net

Ook in the spotlight? Stuur dan direct even een mailtje naar het secretariaat.