Datum en Tijd
20-09-2022
14:00 - 16:00

Locatie
Villa Vijf33


Diagnose borstkanker, een fascinerende reis volgde.

In december 2019 voelde ik een knobbeltje in mijn borst. Vanaf dat moment tot de definitieve diagnose borstkanker overwoog ik de opties. Ook  dacht ik het ene moment “het zal wel niet”, en het volgende moment “wat als het wel zo is”.

Ik zocht een artikel op, geschreven door een vrouw die ik kende, die zichzelf had genezen van zowel borstkanker als eierstokkanker.

Ik heb de visie dat ziektes en lichamelijke klachten diverse aspecten kunnen hebben, nl. het mentale (gedachten en overtuigingen), het emotionele, het spirituele en het systemische (familietrauma’s en zaken uit je eigen levensverhaal). Vanuit de macrobiotiek kende ik de gedachte dat de medische wereld heel goed is in diagnosticeren, en dat je met die diagnose zelf kunt gaan overwegen wat je eraan gaat doen.

Het gesprek met de oncoloog was op oudejaarsdag. Hij adviseerde een borstsparende operatie en bestraling.

Uiteindelijk heb ik besloten om mijn eigen pad te gaan en me niet regulier te laten behandelen.

Bij het vinden van mijn pad heb ik me laten leiden door mijn intuïtie. Ik kwam literatuur tegen, zocht en kreeg ondersteuning vanuit diverse disciplines, en ondervond veel steun uit mijn omgeving.

In deze lezing vertel ik over mijn proces, de bejegening door mensen uit mijn omgeving, de steun die ik kreeg en hoe het contact met de oncoloog is verlopen.

En voor alle duidelijkheid: ik zeg niet dat mijn weg de juiste is, het is mijn weg.

Kosten: donatie.

Graag aanmelden als je wilt komen.

Terug naar overzicht