Je trekt aandacht op social media door je vakkennis te delen met je volgers. Maar hoe maak je social media content op een efficiënte manier?

Kort en bondig maar waardevolle tips zijn hartstikke leuk en laten zien dat jij verstand van je vak hebt. Soms is je kennis zo vanzelfsprekend voor je, dat je zelf bijna niet op ideëen komt.

5 stappen hoe social media content kan maken:

  1. Kies een probleem waar je klanten mee zitten. Iets wat vaak voorkomt.
  2. Schrijf in steekwoorden op wat je allemaal weet hierover.
  3. Stel er een aantal subvragen over dit thema en geef er zelf antwoorden op. Deze mogen niet meer dan 3 zinnen lang zijn.
  4. Zoek bij iedere vraag / antwoord een passend plaatje.
  5. Maak er 3-4 post hierover en plan deze in op je Facebook pagina (zakelijke pagina) met de foto’s. Heb je een dienst die passt bij dit thema? Plaats dan een link bij een post naar je website.

Een inspirernde pagina om te volgen is Masja Slootweg, zij is LinkedIn specialist maar ze post ook veel handige content op Facebook. Veel plezier bij het verzinnen van social media content en gratis tips.

Heb je creatieve input nodig hoe je dit kan doen? Je kan met mij een afspraak maken voor een VIP dag. Daar gaan we samen brainstormen, je social media branding bepalen, een social media plan maken en ik help je op weg om een vliegende start te maken in je social media marketing campagne.