Datum en Tijd
13-01-2024
10:00 - 12:00

Locatie
Duiningang Bleek en Berg Kennemerduinen


Stilte wandeling Kennemerduinen

Laat de geluiden van de natuur op je inwerken, word je bewust van de omgeving, zie details in de natuur die je nog nooit eerder hebt gezien.

Een unieke ervaring!

Houd je van de natuur en wil je lekker bewegen en tot rust komen, je bent van harte welkom. Een weldaad voor lichaam en geest. Goed voor de weerstand.

Een stilte wandeling kun je op verschillende manieren beleven. Je kunt wandelen zonder iets te zeggen en je gedachten alle kanten op laten gaan. Of je kunt ervoor kiezen om meer “in het moment te zijn” door je zintuigen te gebruiken. Tijdens de begin meditatie laat ik je ervaren hoe je dit kunt doen.

Programma
– uitleg
– begin meditatie
– stilte wandeling
– eind meditatie

Voor wie: Voor iedereen. Ervaring is niet nodig.

Locatie: Kennemerduinen, ingang Bleek en Berg

Wanneer: zie agenda

Bijdrage:  11 euro proefles, 20 euro losse les, 55 euro 3-rittenkaart en 99 euro 6-rittenkaart. (incl. thee en lekkers). De rittenkaart is ook te gebruiken voor mindful bewegen op de maandag (mindful yoga, stilte wandeling en meditatie)

Inschrijving: Inschrijven kun je hier. Vervolgens stuur ik je een bevestigingsmail.

 

Reviews:

Roos: “De stilte wandeling is een hele ervaring.  In stilte lopen door de prachtige duinen zorgde ervoor dat je heel bewust werd van de omgeving. Ik hoorde opeens geluiden die ik nog nooit had gehoord en zag details in de natuur die ik nog nooit had gezien. Ik heb zelf geen ervaring met meditatie, maar dat hoeft ook niet. Dit kan voor iedereen een hele fijne ervaring zijn!”

Emma: “Ik vond het heel leuk om tijdens de stilte wandeling veel meer met mijn omgeving bezig te kunnen zijn. Normaal gesproken zet ik vaak muziek of een podcast op tijdens het wandelen en ben ik eigenlijk vooral daar naar aan het luisteren, soms zo gefocust dat ik amper iets van mijn omgeving merk. De meditatie in het begin heeft me hier heel erg bij geholpen. Toen werd ik al bewust van mezelf, de verbinding met de grond en omgeving en ook de geluiden. Vooral het luisteren naar alle verschillende geluiden hielp me bij de wandeling en was ook erg rustgevend. Met de zon en de mooie duinen was dit een erg fijn begin van de zaterdag en het weekend. Dit heeft me ook geïnspireerd om vaker zelf te proberen een stilte wandeling te maken zonder muziek of podcast.”

Daphne: “Wat was het fijn om een stilte wandeling met Jolanda te doen. Door te starten met een meditatie kwam ik veel meer uit mijn hoofd en in mijn lijf. Vandaaruit kon ik enorm genieten van alles om mij heen tijdens de wandeling; het maakte dat ik met echte aandacht kon lopen. De paden die Jolanda nam waren de leuke, kleine paadjes. De Kennemerduinen zijn prachtig. Dat alles bij elkaar maakte dat het een heerlijke wandeling was.  Op deze manier wil ik zeker vaker wandelen!”

Marleen: “Een stilte wandeling. Wist niet zo goed wat ik ervan kon verwachten, maar ben blij dat ik ben gegaan. Een heerlijke meditatie vooraf, in die flow ben ik eigenlijk wel de hele wandeling gebleven. Af en toe stopten we om te genieten van het moois wat we om ons heen zagen en voelden, vogels, bladeren, het zand, de wind enz. Mijn mooiste moment was bij de Oosterplas. Je keek over het water naar, aan de overkant, een zandberg. Dit moment wilde ik niet alleen in mijn gedachten bewaren, maar ook op beeld. Je komt tot jezelf en ondanks dat we niet met elkaar praten voelde ik me ook verbonden met de groep.”

Pauline: “Wat is het elke keer weer genieten van de stilte wandelingen die Jolanda geeft. Je komt helemaal tot rust. Lekker de frisse buitenlucht in is een unieke ervaring die ook elke keer weer anders is. Komt door het weer en omdat Jolanda daar heel mooi op inspeelt met haar meditatie techniek. Echt een aanrader en bij twijfel het gewoon gaan doen.”

“Vandaag met Jolanda een stilte wandeling gedaan! Ik was erg gespannen door werk en natuurlijk het Corona gedoe. Jolanda zorgde ervoor dat ik geheel kon ontspannen en bij mijzelf kon komen en de natuur en omgeving kon aanvoelen en genieten. Heerlijk! Wat geeft dit een rust in je lichaam en geest! Heb er bijna geen woorden voor … I am reborn! Dank je wel!”

Linda: “Een heerlijke stilte wandeling met Jolanda gemaakt. Zalig om de rust van de duinen ter ervaren. Beginnen en eindigen met een fijne meditatie van Jolanda. Door in stilte te lopen ben je je onderweg veel bewuster van alle geluiden en kijk je veel meer rond. Heerlijk om te doen!”

Dirk: “Het is heerlijk om te wandelen in stilte in een prachtig duingebied waar je helemaal tot rust komt. Via meditaties kom je in contact met jezelf en vind je onverwachte antwoorden op je diepste vragen. Echt een aanrader!”

Terug naar overzicht