Op 6 november j.l. heeft ViB zich gepresenteerd in de Sociëteit Vereeniging.

Met bijna 80 vrouwen was de zaal van de Heeren sociëteit behoorlijk gevuld.

ViB Presenteert! heeft een paar prachtige inzichten opgeleverd:

  • zorg ervoor dat je je op gemak voelt als je (jezelf) presenteert
  • kleed je bewust bij de rol die je hebt. Zakelijk mag ook strak met veel kleur zijn.
  • kleding is beslist tijdgebonden
  • Leoni Jansen kan zakenvrouwen laten zingen en swingen

In een spetterende modeshow verzorgd door Joke van Dijk (Couturage), presenteerden ViB-vrouwen kleding uit de afgelopen eeuw, waarbij opviel dat er vanaf de jaren ’70 pas “zakelijke” kleding verschijnt.

Vervolgens legde Janny ter Meer (jannytermeer.nl) met een paar simpele voorbeelden ons uit wat een paar kleine accenten verschil kunnen maken in de uitstraling. Door bv een strakke hoed te dragen ipv een ronde, kreeg zij direct een zakelijker uitstraling. Ook gaf zij ons een kapstok voor verschillende kledingstijlen, dat deed zij aan de hand van water-metaforen . Dat gaf ons alle gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan over onze eigen voorkeursstijlen.

Na het Buffet liet Leoni Jansen (www.leoni.nl) ons horen en ervaren hoe we onze stem kunnen inzetten, wanneer wij ons presenteren. Daarnaast gaf zij een paar vrouwen de gelegenheid zich op het podium te presenteren, enmet een paar aanwijzingenvan haar zijde, die presentatie te verbeteren.

Tot slot zongen we met z’n allen een swingend Afrikaans lied, o.l.v. Leoni en Naema. Daarna had iedereen nog genoeg om te bespreken en te netwerken.