Herken jij dit? Je staat op en je voelt je helemaal niet lekker? Ookal heb je acht uur geslapen ben je nog steeds moe. Of je bent net ongesteld en het liefst wil je weer onder de wol kruipen. Maar dat gaat helaas niet. Want vandaag moet je werken en ook nog eens representatief uitzien!

Uiteraard hebben we allemaal af en toe een ‘off day’, een niet mijn dag vandaag of gewoon weinig energie. Het liefst wil je op bank hangen en Netflix kijken. Maar dat gaat niet. Want je moet naar je werk. En bovendien moet je ook nog enigzins presentabel uitzien. Misschien moet je zelfs een presentatie geven of heb je afspraken met klanten.

Dit zijn altijd lastige momenten, waar we om zo meer gebaat zijn bij kleding die je het gevoel geven, dat je gesteund bent, veilig en mooi voelt. Daarvoor is het slim om van te voren duidelijk te hebben wat je aan kan doen. Een aantal setjes die je mooi staan, die altijd goed zijn en die je energie geven.

Vaak maakt kleur een groot verschil. Ten eerste is het fijn als je kleuren draagt die je mooi staan ookal ben je bleek en heb je kringen onder de ogen. Heb jij kleuren die je energie geven? Of waar je vanzelf vrolijk van word? Ik krijg bijvoorbeeld energie als ik de kleur geel draag. Maar voor iemand anders is is het bijvoorbeeld zwart of roze.

Waar moet je op letten? FullSizeRender-5

  1. Maak twee tot drie setjes.
  2. Combinaties van top tot teen, die je leuk staan.
  3. Kies kleuren die je flatteren en die jij fijn vindt.
  4. Kies bij de outfits ook een accessoire waar je blij van wordt. Dit kan een mooie zachte sjaal zijn of een ketting die je van je lief hebt gekregen. Of bijvoorbeeld een ring waar je goede herinneringen aan hebt.
  5. Bedenk ook welke schoenen je erbij wilt dragen, misschien niet die hoge hakken maar beter de platte schoenen?
  6. Kies kleding die niet knelt en lekker zit.
  7. Maak foto’s van deze outfits, zodat je op zo’n dag er niet lang over na hoeft te denken.

Wil jij met andere lezers delen welke outfits jij hebt samengesteld? Plaats je foto dan op de Soulstyling Community op Facebook , leuk om je outfits daar te zien en ik reageer eer zeker op!