Veron Goemans van magicmarketingonline.nl schreef dit verslag van de workshop van Addy Vader over MailChimp. De foto hierboven is gemaakt door Willeke Vrij van www.willekevrij.nl.

Addy Vader over de ins & outs van MailChimp

Op dinsdag 15 september trakteerde Addy Vader ons op een super praktische workshop over MailChimp. ‘Ik doe net alsof ik met een klant aan het werk ben en jullie mogen als toeschouwers over mijn schouder meekijken,’ zei ze bij de start. En zo ging het inderdaad; met laptop, beamer en klant Atty van der Schoot liet Addy ons zien hoe je een account in MailChimp aanmaakt. ‘MailChimp is een mooi programma omdat het tot 2000 email adressen gratis is en daarbinnen heel veel mogelijkheden biedt,’ vertelde zij.

Nadat klant Atty van der Schoot haar account had aangemaakt, begon het ‘echte’ werk; het importeren van bestaande e-mailadressen. Addy vertelde dat zij zelf mooie resultaten had behaald met het versturen van haar eerste nieuwsbrief aan haar contactpersonen. ‘Natuurlijk moet je de mail die je verstuurt geen “nieuwsbrief” noemen. Daar worden je contacten niet blij van,’ vertelde zij ons, ‘Je moet er een sprankelende uitnodigende naam voor bedenken, bijvoorbeeld “direct bruikbare tips voor meer bezoekers naar je website”.”

Binnen de gegeven tijd werden alle mogelijkheden van MailChimp door Addy op rustige wijze ten toon gespreid. *|FNAME|* riep de nodige vragen op, maar het werd al snel duidelijk dat het om een code ging waarmee je de voornaam van je contactpersoon in je nieuwsbrief kunt zetten. Addy liet ons ook zien hoe je het formulier dat je aan je contacten verstuurt (een template) heel persoonlijk kunt maken en volledig kunt aanpassen aan je eigen wensen. De ‘look and feel’ van je website kun je er helemaal in verwerken.

Het was duidelijk dat MailChimp de gemoederen bezig hield. Addy kreeg veel vragen tussendoor die zij op deskundige wijze beantwoordde. En als zij het antwoord schuldig moest blijven, dan maakte zij dat ook duidelijk. De workshop heeft voor de aanwezige vrouwen de deur geopend naar een nieuwe werkwijze!

Meer info over Addy Vader en haar WordPress diensten vind je op www.dainamics.nl.