ViB onderneemsters zijn op veel fronten actief. Onze leden werken in branches variërend van makelaardij, coaching en fotografie tot het reiswezen. Dit is een reblog van een artikel van WordPress bouwer Addy Vader.

Yoast SEO tricksDe Yoast SEO plugin is de beste op het gebied van zoekmachine-optimalisatie. Waarom? Omdat deze, naast de mogelijkheid om per pagina een zoekwoord, titel en beschrijving mee te geven nog veel meer opties heeft. Deze opties worden vaak niet voldoende of zelfs helemaal niet benut. En dat is jammer! Ik vertel je er graag meer over en geef je in dit artikel alvast 3 tips.

1 De weergave van je bericht of pagina op Facebook

Als je een blog geschreven hebt hoop je dat deze gedeeld en gelezen gaat worden op Facebook. Op die manier trek je veel bezoekers aan. Op een aantrekkelijk Facebookbericht, voorzien van een wervende titel en een leuk plaatje, wordt sneller geklikt dan op een bericht zonder plaatje. Dit kun je met Yoast SEO optimaliseren.

Yoast SEO Social: FAcebook weergave optimaliseren

Klik op het tabblad Sociaal en vul de gewenste titel en omschrijving in, wanneer je die anders wil maken dan wat je onder de hoofdtab Algemeen hebt geschreven.

Zoek er vervolgens een goed plaatje bij en plaats dat in het vak Afbeelding Facebook. Zo houd je volledig de regie over de weergave van je bericht. Houd de aanbevolen afbeeldingsgrootte aan voor een optimaal resultaat. Je kunt een perfect plaatje maken in bijvoorbeeld Canva.

Belangrijk: als je bericht al eerder gedeeld is op Facebook zal de nieuwe informatie pas verwerkt worden als je eerst de url heb vernieuwd. Dat doe je hier. NB. Dit heeft alleen effect op nieuwe plaatsingen.

URL Vernieuwen

Ga naar https://developers.facebook.com/tools/debug/, vul je link in en klik op Debug.
Klik daarna op Fetch new scrape information.

Meteen wordt je bericht opnieuw gelezen door Facebook. Als je naar beneden scrolt zie je alle informatie staan.

URL vernieuw

2 Yoast SEO Categorie instellingen

Over je blog categorienamen heb je natuurlijk goed nagedacht.
Wanneer je categorienamen beschrijvend zijn en een relevant zoekwoord bevatten is dit gunstig voor de vindbaarheid van het betreffende artikel. En indirect voor de vindbaarheid van je website.

Maar er is meer! Bij de instellingen van je categorieën heb je de mogelijkheid om een zoekwoord in te vullen en een beschrijving aan je categorie toe te voegen. Benut deze optie om de relevantie van de zoekresultaten te vergroten.

Om dit aan te passen ga je naar Categorieën.
Klik op de naam van een categorie om deze te bewerken.
Scrol naar beneden tot je Yoast SEO Instellingen ziet staan.
Vul een passende titel en en beschrijving in. Maak het niet te lang.
Klik op Bijwerken.

Controleer nu je categoriepagina en zie dat de beschrijving in de tab is aangepast.

Yoast SEO tricks: Titel van je categorie aanpassen

Voorbeeld van het aanpassen van de categorie titel met Yoast SEO

3 Yoast SEO Sociaal

Klik in het WordPress Dashboard menu onder SEO op Sociaal. Hier kun je al je sociale media profielen invoeren. Je kunt dit doen door de URL van je sociale media profielen in te vullen en bij Twitter je gebruikersnaam. Deze gegevens worden weergegeven bij “Organisation” in de informatie over je website (meta tags).

De informatie die je hier invoert wordt, net als de informatie of je een bedrijf of persoon bent, gelezen door Google. Ook dit vergroot je vindbaarheid. Kijk ook in de volgende tabs en vul daar de relevante informatie in.

Welke tip ga jij gebruiken?

Ga jij deze gave Yoast SEO tricks toepassen of heb je nog een vraag of opmerking?
Deel je ervaringen in een reactie onderaan deze pagina.

PS. Ik kan je nog veel meer vertellen, maar dan wordt dit artikel veel te lang. Als je nieuwsgierig bent geworden en alles van deze plugin wil weten, houd dan mijn nieuwsbrief in de gaten (Schrijf je in). In het najaar organiseer ik een workshop in Haarlem en komt er een online video uit over dit onderwerp.

Het originele artikel vind je hier: http://www.dainamics.nl/3-yoast-seo-tricks-die-je-nog-niet-kende/.